מה סודו של הנרקיס מלך הביצה ?
בחורף הקודם אצר הוא בעליו את מזונו. באו הקיץ והיובש ושלשלו את המזון אל בצלו. גלדיו של הבצל התעבו והחלה תרדמת קיץ ארוכה מתחת לפני האדמה. עם בוא הגשמים, הם חלחלו ועוררו את הניצן החבוי מתרדמתו והחל הגידול הנמרץ של הוצאת העלים מעל הקרקע. מה שמעניין בעלים הוא שהם סרגליים ומכילים בתוכם גבישים מחטניים צורבים שמגנים עליהם מפני אכילה של בעלי חיים בשטח.
ואז , אחרי הופעת הירוק העלעלי מתמר ממרכזם עמוד תפרחת העטוף בקרום לבנבן, שבהגיעו לשיאו הוא נפרץ ונגלים פרחיו הסגורים. הפרחים מתכופפים כלפי הקרקע ונפרשים כמניפה, שמתוכם מבצבץ נזר הזהב- פרח הנרקיס.
פרח זה היוצר זווית ישרה עם עמוד התפרחת מאפשר לו לעמוד איתן מול הרטבה בימים גשומים גם ביום וגם בליל. ובכך להגן על אבקניו.
בתרבות הכללית נקשרו לו אגדות, כגון זו על מלך הצפרדעים שחלה ולא נמצא מזור למחלתו. משהתייאשו למצוא לו תרופה יעצו לו חכמיו לחפש פרח ריחני שיסכים להעתיק מקומו אל הביצה המצחינה. ולא נמצא כזה. עד שיום אחד ניאות הנרקיס שצמח בין הסלעים לרדת אל הביצה, ובכך להושיע את המלך. כאשר הגיע הנרקיס אל המלך , הוא כופף את ראשו אל האדמה הרטובה, המלך הריח את ניחוחו המופלא והידד הוא מיד נרפא !
הסיר המלך את כתרו והכתיר את הפרח מושיעו. כך הפך זה למלך הביצה, ראשו מורכן לאדמתה ונזר מלך הצפרדעים מתנוסס עליו לתפארה.
ואם לא די לכם בזו האגדה-נספר גם על נרקיסוס שנאהב על ידי הנימפות ולא השיב להן אהבה. יום אחד רכן ללגום ממי הנהר ראה את בבואתו והתאהב בה. שכח העלם את העולם, שקע במראהו שבמים ולבסוף מת מיגונו, רק נשיקותיו לעצמו יילדו את פרחי אהבתו הנרקסיסטית…שהולידו את מושג הנרקסיזם המתייחס לאדם שאוהב את עצמו עד כדי טירוף.
ביהדות הנרקיס מצוין כפרח בר שמברכים עליו "בורא עשבי בשמים", ומזוהה כחבצלת השרון משיר השירים, שמביא שמץ של לחלוחית מגינת גן עדן.
רוצים להריח ריח גן עדן ? חושו לגולן צאו אל הטבע , לטיול בגולן -אל ביצת גינת המלך בשמחה.
הפתיעו את המשפחה בטיול ג'יפים בגולן שיחכה לכם בחניה.